Zájezd do Londýna červen 2017

Studijně-poznávací zájezd do Londýna pro žáky 5. B a několik žáků ze 4. A a 4. C proběhl od 11. 6. 2017 do 17. 6. 2017.

Po přejezdu trajektem jsme se prošli po doverských útesech a pokračovali do Leeds Castle. Po prohlídce interiérů si děti užívaly v zahradách v labyrintu a pak jsme pokračovali do Londýna k ubytování v rodinách.

V úterý po škole jsme se vydali do Brightonu. Navštívili jsme podmořský svět Sea Life, prohlédli si blízký Royal Pavilion a pak si děti užily volného pohybu po Brighton Pier, molu se zábavním centrem. Cestou zpět do Londýna nás řidič zavezl k nové vyhlídkové stavbě British Airways i360.

Ve středu jsme se vydali na Beachy Head, prošli jsme se po křídovém mysu a pak zajeli do nedalekého města Eastbourne, kde se nakupováníchtivé děti mohly dostatečně rozvášnit.

Čtvrteční odpoledne jsme strávili náhradním programem za City of London. Navštívili jsme Windsor, prohlédli si interiéry Windsor Castle a prošli se po centru města, kde dostaly děti krátký rozchod.

Páteční celodenní program se odehrával v městské části Greenwich. Z parku vedle observatoře jsme si ukázali St. Paul’s Cathedral, Tower Bridge, London Eye. Po návštěvě muzea National Maritime Museum jsme se projeli lodí poTemži k Thames Barrier a zpět, prohlédli si čajový klipr Cutty Sark a vydali se podél Temže ke sportovní hale O2 Arena Greenwich.

Cestou domů jsme měli štěstí, že jsme nemuseli čekat na vjezd do eurotunelu, proto jsme se vrátili před plánovanou 13. hodinou.

Ve škole děti trávily tři dopolední bloky a aktivně se zapojovaly do výuky.

 

Počasí se nám velmi vydařilo a ubytování se snad také vyřešilo ke spokojenosti všech dětí.

Věřím, že tento první zájezd dětí do Anglie bez rodičů se vydařil, potvrdil, že se děti anglicky domluví v rodině, ve škole i při nakupování a že vzbudí zájem dětí o studium, cestování a poznávání jiných kultur.

Mgr. Ivana Zajíčková