Únor 2019 - ŠD 1. oddělení

V posledním zimním měsíci tohoto školního roku jsme využili dočasné nadílky sněhu i v Praze a vyrazili jsme bobovat.
Naštěstí máme poblíž solidní kopec, takže si to děti užily.

Všichnii oslavili také v družině své  p r v n í  vysvědčení, kde si děti připravily menší program. Všechno zorganizovala Lucka, takže se máme i v budoucnu na co těšit.

Povídali jsme si o tom, jaké byly první jarní prázdniny, které děti prožily převážně na horách.

Ve volných chvílích jsme tvořili ORIGAMI, pořádali soutěže ve stolních hrách, oprášili jsme Lego a korálky a už téměř zničili náš papírový bunkr.

Navštívili jsme také kamarády v kroužku keramiky, kde nám děti předvedly, na čem zrovna pracují, a ukázaly nám i vypalovací pec.

Společně s dětmi 3. a 7. oddělení (1. A a 1. B) jsme byli aktéry zajímavého programu - kdy nás skupinka studentů seznámila s životem nevidomých. Beseda byla o to zajímavější, že jeden ze studentů, jehož vodícího psa měly děti možnost pozorovat přímo, měl vážnou oční vadu. Student VŠ ukázal dětem i učebnice, ze kterých se učí. 

Únor byl ve znamení Masoupustu, kde jsme si v rámci družiny zašli na ANDĚL, aby děti nasály tak trochu masopustní náladu.
Zazpívali jsme si s panem flašinetářem písničku „Není nutno...“ od Svěráka.
Kdo si doma připravil masku, přišel nám ji předvést v pátek do družiny.

V rámci procházky jsme také zavítali do pekárny TADY a TEĎ, která je už známá svým výborným chlebem, ale i průhlednou skleněnou podlahou, kde můžeme pozorovat práci pekařů.

Ve čtvrtky pokračujeme v návštěvě Stanice přírodovědců - akce je moc zajímavá a děti se na ni vždy těší.

Všichni se už těšíme na jaro...