Leden 2019 - ŠD 1. oddělení

Čas rychle utíká a děti si poslední lednový den přišly pro své  p r v n í  vysvědčení...

V lednu jsme si tak trochu odpočinuli od vyrábění, tvoření různých maličkostí a věnovali jsme se spíš společenským hrám (nově piškvorky a lodě, hráli jsme často Člověče, nezlob se, kde se některé děti učily prohrávat a nebořit hned figurky, vytáhli jsme oblíbené Logico picolo a nová pexesa).

V tomto měsíci jsme oslavili narozeniny tří spolužáků, vyřádili se v papírovém bunkru, byli jsme jako každý měsíc v knihovně, obejmout památný platan v Kinského zahradě a zajít do okolí školy.

V rámci našich pravidelných besed jsme si tentokrát povídali na téma - opakovaně „kamarádi - spolužáci“, „Tramvaj má vždy přednost“ a o poslání „Záchranné stanice“ v Jinonicích.

Jelikož jsme v listopadu nedostali příležitost aktivně se zúčastnit akce Zlatá kaňka - malování s nevidomými, kdy to bylo dětem hodně líto, udělali jsme si malování ve třídě sami. Tématu nevidomých jsme se věnovali už v říjnu, kdy si děti podle Brailova písma sami zkusily „vytečkovat“ svá jména, donesly např. krabičky od léků, kde se předvědčily, že se Brailovo písmo používá i tam.

Závěrem přejeme všem krásné pololetní prázdniny!